Pentru că fotbal. Text despre judo și hipsteri

S-a terminat campionatul mondial de judo de la Budapesta și dacă nimeni nu-i înjură pe sportivii români care n-au reușit să obțină nici o medalie este doar pentru că nimeni în România nu știe ce este judo. Practic, dă foarte prost să știi cine este Shohei Ono. Doh. Dar ar fi fost mișto să cîștigăm o medalie, fie ea și de bronz. Să-i putem înjura și pe judoka, așa cum o înjurăm pe Halep cînd pierde.

Dacă e cît se poate de ok să nu știi ce este judo, lucrurile se schimbă radical atunci cînd ne dăm seama că ne privăm cu bună știință de-o plăcere ieftină și la îndemînă. Plăcerea de-a-i face de căcat pe toți cei care au reușit la un moment dat să obțină ceva. Da, exact, chiar dacă nu există, judo-ul din România are cîțiva practicanți, judoka pe numele lor, care au reușit să obțină ceva. Medalii, adică. Cîțiva.  Oase rupte,  majoritatea.

Așa că m-am gîndit să postez un video-clip din care tot românul să înveșe ce este judo. Practic, vă ofer ceva de nerefuzat. Patru minute și treizeci și nouă de secunde în urma cărora veți fi îndreptățiți să le-o trageți sportivilor judoka atunci cînd pierd meciuri. Am ales un video-clip haios care nici măcar nu-i cu judo și e mai simplu și are și muzică miștoacă. La o adică, puteți decît asculta muzica.

Clipul e cu brazilian ju-jitsu, partea de luptă la sol din judo și cu doi hipsteri care se distrează cu-o bere. Pentru că, pe lîngă faptul că veți cîștiga dreptul moral să-i înjurați pe toți judoka din lume, vizionarea acestui video-clip amuzant, vă învață cum să vă apărați de oameni pe stradă, fără să vă pierdeți berea. Beți bere, nu? Și eu și nici mie nu mi-ar conveni să o arunc în primul coș de gunoi, doar pentru că unui idiot nu-i place mutra mea.

Chiar atît de simplu este. Vizionați clipul acum. Peste 4 minute și 39 de secunde, veți fi autorizați să vă dați cu părerea despre bjj. Bonus, despre judo,. Nici un român adevărat n-ar trebui să rateze asta. Dacă nu mă credeți, priviți ce se întîmplă pe blogurile voastre preferate.

Între timp, eu îmi rup cîteva minute din timpul meu și-mi bulesc traficul pe blog, ca să-i felicit pe toți  românii care-au pierdut la Budapesta. S-au bătut cu țări care au, majoritatea, peste un milion de judoka legitimați. Pentru că, așa cum zicea și prietenul meu Jigoro Kano, pedagog:

Întotdeauna îmi voi păzi limba pentru a nu rosti cuvinte dispreţuitoare sau supărătoare. Întotdeauna voi spune numai adevărul. Vreau s-ascult de două ori, să judec şi apoi să vorbesc. Pentru aceasta am două urechi şi o singură gură.

Hajime.

 

Leave a Comment