Cum să supraviețuiești în Dacia Minor. Scurtă istorie

Dar numai dacă vrei. Dacă nu vrei, asta e, o să fii cucerit, colonizat, asasinat, lapidat, eliminat, ridiculizat și altele la fel de dureroase. Adică moarte sigură, trafic zero pe blog,  reach pe minus. Exact, am zis din titlu că vorbim despre daci, romani, strămoși, geneza poporului român, pac, pac și bum, bum.

Pentru ca asta să nu se întîmple, dacii și-au construit o cetate mișto, Sarmisegetuza, iar în jurul ei au mai făcut cinci cetăți mai mici, dar la fel de mișto, care să o apere. Costești, Blidaru, Piatra Roșie, Banița și Căpîlna. Dacă le-ai vizitat vreodată, știi că dacii au fost deștepți. Deștepți și bogați, pentru că dacii au descoperit, pe teritoriul foarte extins al Daciei, foarte mult aur. Pe care l-au folosit cum au putut, adică prost. L-au ascuns în albia unui rîu, pe care l-au deviat în prealabil, dar în urma unei trădări abominabile aurul a fost descoperit și cărat la Roma.

Prima întrebare pe care ai putea să ți-o pui după ce ajungi în oricare dintre vechile cetăți dacice este cum se poate ca noi să fim atît de proști, dacă ne tragem din daci? Un prim răspuns ar putea fi ăla că responsabili pentru faptul că suntem proști nu sunt dacii, ci romanii. Romanii și migratorii care-au trecut pe aici. Dar răspunsul ar fi greșit.

Pentru că nu suntem proști, din contră, suntem băieți deștepți. Fix ca dacii. Ei, deștepți fiind, meditau. Mai ales că aveau timp berechet. În special iarna. Ce altceva să faci prin păduri de-alea cam cît două județe de mari? Să meditezi, sau să bei, dar dacii nu prea erau băutori. Așa că au început să prade ținurile de peste Dunăre. În raiduri scurte și percutante le-au explicat romanilor că și opinia lor contează. I-au obligat, chiar, să le plătească tribut.  De ce au făcut dacii asta? Pentru că, așa cum am spus, se plictiseau iarna prin pădurile lor strămoșești. Și pentru că erau cam agresivi. Trebuie făcută și precizarea asta. Dacii aveau defecte. Unul dintre defectele lor era agresivitatea.  Din fericire, noi, poporul român și urmașii dacilor, nu i-am moștenit nici în privința asta. Nu doar că nu suntem proști, mai suntem și foarte îngăduitori.

Chiar dacă sunt și ei strămoșii noștri, nu-i putem iubi pe romani cum îi iubim pe daci. Deoarece ei sunt asupritorii. Ei au cucerit Dacia, au dărîmat cele șase frumoase cetăți și au colonizat ce a rămas din daci. Adică ceva bătrîni, copii și mai ales femei. Femeile le-au plăcut cel mai mult pentru că femeile dace era extraordinare. Frumoase, deștepte și cu coaie. Adică bărbate. Adică făcea ce voia ele la ele acasă. Din acest motiv www-ul de acum este dominat de femei. Pentru că erau cele mai mișto și mai puternice dintre daci. Ele nu au putut fi asimilate și nici nu vor putea fi vreodată. Sunt, spre deosebire de bărbații ale căror ouă au trebuie să le preia, dîrze. Dacă bărbații daci trebuie să se mulțumească cu faptul că nu-s nici proști, nici agresivi, femeile nu sunt nici căcăcioase.

Aici intervine prima condiție. Dacă vrei să supraviețuiești în Dacia Minor, nu fi căcăcios. Nu lăsa pe nimeni să facă ce vrea la tine în țară. Fă tu regula. Dă-le block și reclamă-i la miliție.

Traian, împăratul, a făcut ca toți dracii cînd a auzi că dacii încasează tribut de la imperiu. A declanșat imediat două războaie, dar prima dată numai unul și a zis că romanii nu mai trebuie să plătească nimic dacilor. A început să-i bată pe daci. Pentru că dacii erau frumoși și liberi și pentru că dacele aveau coaie. Și romanii aveau coaie, dar așa, mai pe smerenie.

Romanii i-au cam bătut pe dacii conduși de Decebal, al doilea președinte dac care a reușit să-i unifice pe toți. Cît de cît, pentru că erau greu de unificat, aveau personalitate. Primul președinte a fost Burebista și a murit asasinat.  Zice-se că nimeni nu ar fi reușit să-l bată și pe Burebista, dar Burebista era deja mort. După ce i-au bătut pe daci, romanii au dat-o la pace. Își doreau o alianță cu aceștia, deoarece la granița imperiului se înmulțise nepermis migratorii. Dacii au primit ajutoare de la romani, dar le-au folosit în alte scopuri. Mai exact au sponsorizat mișcări anti-romane.

A doua condiție. Prefă-te că ești frate cu dracu și aruncă-l în sulițe. Roagă-te să moară și să nu aibă prieteni. Dracu nu e  de încredere. E pervers și rău.

Traian a fost nevoit să facă încă un război cu dacii. Frumoasele cetăți dacice au fost cucerite și distruse, dacii liberi și frumoși omorîți, bătrînii, femeile cu coaie și copiii lor, colonizați. Imperiul a investit masiv în Dacia, dar a primit mai mult de la ea. Pentru că Dacia era foarte bogată, avea mult aur.

Mie îmi pare foarte rău de cetăți. Fără ele nu poți supraviețui în Dacia Minor. Puneți mîna și reabilitați-le.

 

Leave a Comment