Celui care-i obligă pe alții să facă copii, i se vor lua copiii

Problema avortului e una dintre acele probleme care nu ar trebui să fie puse în discuție.  Cu atît mai puțin ar trebui să fie pusă în discuție de B.O.R, o instituție care nu are, pe lîngă legitimitatea administrativă, nici legitimitatea morală să pună în discuție o astfel de problemă. De cînd a încetat să mai fie instanță spirituală și s-a transformat în fariseu, gen.

Dar “cestiunea” există și vreo 25.000 de oameni ies pe stradă să ceară interzicerea avortului. Oameni cărora le adresez o singură întrebare: știți pentru ce mama dracului ați participat la marșul ăla? Voi, logic, sunteți cei care nu faceți avort niciodată. Sunteți cei care-s convinși, iar acum ați ieșit în stradă să le impuneți celorlalți convingerea voastră.

Pentru că,  indiferent cum o întorci, indiferent ce ți s-a spus, dacă ești în piață și ceri ca boul un cetățean onest să se interzică avortul, negi unul dintre drepturile elementare ale ființei umane, cel la autodeterminare, la libertate. Nu e ca și cum ai apăra ceva, e ca și cum ai oprima ceva. Pentru că, dragul meu participat la marșuri pro-viață, fiecare om ar trebui să aibă dreptul de a decide singur ce face cu viața sa, cu corpul său. Spun că ar trebui, pentru că, din cauza celor ca tine, asta nu a fost posibil niciodată în istorie, nu e posibil nici acum și nu va fi posibil niciodată.

Pentru că, dragul meu participant la marșuri pro-viață, toți oamenii sunt de acord că libertatea e un principiu fundamental, frumos și kinky, dar numărul celor dispuși să recunoască acest drept celuilalt scade invers  proporțional cu nivelul de cultură, inteligență, toleranță, rațiune și bun simț.

E atît de simplu că nici nu știu cu ce-o să umplu spațiul ăsta. Dintr-un milion de motive, suntem o societate medievală, primitivă, cinică și violentă, incapabilă să aibă grijă de copiii “ai nimănui”. Fără excepție, toți copiii care ajung pe mîna statului sunt condamnați. Ce crezi că s-ar întîmpla cu copiii născuți ca urmare a unei legi care ar intezice avortul? Exact.

Poate crezi că avortul este o experiență mișto, un eveniment deosebit. Un fel de experiment social mainstream la care se înghesuie doamnele bine, o fiță.  Nu, din păcate.  Avortul este o dramă în sine, o tragedie. E, prin urmare, ultima soluție, o soluție disperată a unei probleme în general fără nici o soluție. Nici măcar cei din grupurile B.D.S.M (doamne apără) nu vor să treacă prin așa ceva. Problemă pe care, în mare parte, tot societatea medievală a generat-o. Societate în care B.O.R, de exemplu, face tot ce poate ca educația sexuală să nu existe în programa școlară. Societate în care B.O.R le spune copiilor că masturbarea duce la orbire. E-adevărat, tot B.O.R le spune că fututul making love înainte de căsătorie e rău, dar asta-i o circumstanță agravantă. La fel ca mentalitatea că sexul nu e important într-o căsnicie. Dacă există înțelegere și respect e suficient.  Sigur. Atît că produce căsnicii distruse, copii nedoriți și, exact, avorturi.

Trebuie să închei raționamentul, nu sunt convins că ai înțeles. Statul generează problema, dar te obligă pe tine să o rezolvi. Să zicem că e acceptabil, te-ai născut în România și ai rămas aici. Dar statul te obligă să rezolvi problema într-un anume fel.

Să ne limităm la atît, la ce poți înțelege. Cred. La posibilitatea ca, învocînd aceleași argumente, alte grupuri sociale să-ți interzică prin lege să mai faci copii. Să își spună că, de azi, nu mai dispui tu cum vrei de corpul ăsta, pe care ți l-a dat bunul Dumnezeu. Că, atît el, corpul, cît și tu, omul, aparțineți statului superior care îți determină viața în funcție nu de necesitățile sale, ci de capriciul și interesul unui grup de influență. Ar fi o convenție corectă. Scrie și-n Biblie. Celui care-i obligă pe alții să facă copii, i se vor lua copiii. Amin!

Leave a Comment