O generație prea educată

După scandalul de anii trecuți de la Șincai, Educația lui Genuche se lovește cu capul de un zid chiar mai dur. Practica sexului oral, disciplină care, pare-se, vrea să-și facă loc în programa școlară.  Cel puțin la Cluj, orașul care demonstrează că are elevi nonfocormiști, elevi care refuză să gîndească în șabloanele pe care le oferă societatea. Cu tot ce înseamnă asta, bine și, în cazul de față, rău.

Aici e un clip cu Pink Floyd, nu aprozarul. Scandalul îl găsiți singuri pe net.

Și nu cred că se mai miră pe nimeni că reacțiile din subsolul postării sunt cu mult mai scîrboase decît ar putea să fie postarea asta, dacă ai pune în locul bananelor chiar pule. Pardon, puțe, uitați-vă la mutrele elevilor. Eu nu văd decît niște copii speriați de îndrăzneala jocului. O generație debusolată, oscilînd între spital, morgă și paranghelie. Copii care pur și simplu nu au la ce să privească, bun și solid, în jurul lor.

La fel cum nu va mira pe nimeni cînd, după ce anchetele se vor fi terminat, cei care și-o vor lua, temeinic și muncitorește, vor fi copiii. Nu vreun profesor, nu vreun director, nu ISJ, nu MEN. Nu secretarii de stat, nu Genunche în toată splendoarea impozantă a figurii sale patriarhale.

Eu vreau să întreb un singur lucru, banal  în inocența lui stupidă, cine ia bani, în fiecare lună, să facă educație copiilor de la Augustin Maior, lîngă parc, pe dreapta? Punctual, cine-s ăia care trăiesc din educația pe care-o oferă elevilor din România? Mersi.

„Şcoala nu şi-a asumat în niciun fel evenimentul, nefiind promovat la nivelul unităţii. Vom desfăşura o anchetă, o analiză, vom convoca Colegiul Profesoral. Vă pot spune că în numele acestei instituţii, sub egida acesteia nu a fost organizată nicio astfel de manifestare, nicio acţiune de gen Balul Bobocilor. La acea manifestare nu a participat sub nicio formă niciun cadru didactic şi noi de ani de zile nu organizăm în numele şcolii aşa ceva, părinţii ştiu, elevii ştiu. În mediul privat ce face fiecare… Am constatat de ani de zile că într-un mediu privat, într-un club privat, şcoala nu poata asigura paza şi ordinea, poate scăpa situaţia de sub control”, a declarat,, pentru digi24.ro, directoarea Colegiului Tehnic de Comunicații Augustin Maior” Cluj-Napoca, Angela Roșca.

 

 

Leave a Comment