Revolta maselor după incidentul dintr-un tren numit te sparg

Bun, să zicem că tipul ăsta s-a urcat în tren, împreună cu nevasta și a făcut tot ce se ni se spune că a făcut. Insulte, bullying, alte chestii nasoale într-un tren plin de oameni civilizați care se deplasa pe șine în România.

Să zicem, pentru că nu i s-a dat, încă, ocazia să zică și gura lui cum a fost. Pentru că, îmi pare rău, eu unul n-aș fi intervenit, tag-uit sau nu,  la o postarea în care-s principala atracție, odiosul element legat la stîlpul infamiei în care se aruncă cu orice-ți pică în mînă. Nu pentru că m-ar fi interesat prea tare viteza și intensitatea cu care se aruncă chestii în mine, ci pentru că, pur și simplu, nimeni nu ar fi auzit ce am de spus. Întotdeauna și fără excepție gloata-i setată pe incidentul care i se prezintă, în forma care i se prezintă. Să vii tu să-i spui că nu-i tocmai așa, sau e așa, dar cu nuanțe, sau fix așa e, dar înainte de-a fi fix așa, doamna ți-a arătat degetul mijlociu și ți-a tras două-n coaie, e ca și cum i-ai lua unui cîine hămesit, pitbull gen, bucata de carne plină de sînge de sub bot.

Presupus odios și cam ce-a făcut el în trenul nu știu care.

Dar, așa cum am spus, pornim de la premisa că fix așa s-au petrecut lucrurile. Sunt convins că astfel de incidente nu-s deloc o raritate în România.

În primul rînd pentru că românul e obișnuit (și-i place) să-l doară-n cur de orice altceva decît propria-I, unica-I, irepetabila-I și uimitoarea-I persoană.

În al doilea rînd, datorită modului în care doamna în cauză a înteles să rezolve problema. În loc să meargă la Poliție, să reclame loaza, a mers pe fb unde l-a băgat în gura haterilor oamenilor de bine. Și oamenii de bine au făcut ce știu ei cel mai bine să facă. I-au dat de l-au julit.

Problema este că, la fel ca întotdeauna, dreptatea pe care o face gloata este nici mai mult nici mai puțin decît dreptatea pe care-o face gloata. Adică un organism hidos dotat cu ură, pasiune și inconștiență. Pe lîngă absența sau suspendarea oricărei logici sau forme, rudimentare măcar, de sistem moral.

Practic, de asta au inventat oamenii  Justiția și de aceea s-au mințit singuri că e oarbă și i-au mai pus și o balanță în mînă, să aibă. Pentru că, chiar dacă departe de a fi perfectă sau măcar eficientă, este mult mai bună decît singura formă de dreptate pe care-o poate face un grup de oameni de bine, linșajul.

Cît a durat pînă cînd ce au făcut haterii de  fb a depășit cu mult ce a făcut tipul ăsta în tren? Puțin, foarte puțin. E corect? Ce contează, pițiponcul merită să fie împușcată-n rotulă. Apoi în burtă. Și-n cap, după aia.

Ce se va schimba, după ce dînșii  l-au pedepsit exemplar pe dînsul? Evident, nimic. Probează asta toate mărturiile celor care ar mai fi fost agresate, cam în același fel și cam de același individ. Înțeleg că este foarte activ, omniprezent și are foarte mult timp.  Apar, cam la fiecare share al  influecer-ilor cu pretenții, mărturii emoționante sau asertive.

Evident, nu a mers nimeni la Poliție. Problema e că nici nu e nimeni mulțumit. Lungul șir de insulte, injurii, diatribe, critici, ironii nu este suficient. Vezi mai sus partea cu împușcatul în cap. Care n-ar fi nici el suficient, dacă n-ar fi precedat de fiertul în ulei.

Pentru că asta e problema cu Justiția cea oarbă și posesoare de balanță. Aplică pedepsele proporțioant, în raport cu prejudiciul. Sau cu ce au stabilit alți oameni de bine că înseamnă prejudiciu. Puțin, foarte puțin.

Cam asta-i tot, mă duc la sală, poate-mi agresează animalul nevasta. Haștag port cuțit la cingătoare. Haștag am și un baston telescopic, dacă-ți fut una-n cap cu el, ăla ești. Haștag nu mi-e frică să-l folosesc. Haștag știu și nițică bătaie.

Plus senzația că ne-am făcut lumea exact cum ne place. Și din cînd în cînd ne căcam în public, pentru că asta ne place cel mai mult.

 

 

Leave a Comment